A szakápolás és a szakirányú terápiás szolgáltatás során biztosítani kell

A szakápolás és a szakirányú terápiás szolgáltatás során biztosítani kell: A beteg pszichés vezetését, étkezési tanácsadást, és mindazon tevékenységek megtanítását, amelyeket önmaga, vagy családja megtehet a páciens egészsége megtartásáért, helyreállításáért, állapotromlásának megakadályozásáért. Ápolási anamnézis felvételét, az ápolási folyamat dokumentálását, és a szakorvos felé történő jelentési kötelezettség teljesítését. Rendszeres kommunikációt a házi-, illetve kezelőorvossal és más, a beteg ellátásában résztvevőkkel.

Életünk legszomorúbb, legnehezebb időszaka, mikor hosszas, fájdalmas betegség mellett kell szeretett családtagunknak erős támogatást nyújtani, és szeretnénk minél emberibbé, bensőségesebbé, szerettünk életéhez is méltóvá tenni az utolsó hónapokat, és búcsúzás napjait, óráit.

Az otthoni hospice ápolás feladata a gyógyíthatatlan – elsősorban daganatos megbetegedésben szenvedő, végső stádiumába került -, emberek fájdalmainak, és egyéb kínzó tüneteinek megszüntetése, csökkentése, az életminőségének lehetőség szerinti javítása. Otthoni szakápolás keretében csak abban az esetben végezhető, ha az otthoni hospice gondozás személyi, és tárgyi minimumfeltételei is megvannak. Onkológus, fájdalomcsillapítást végző szakorvos, főiskolai végzettségű szakápoló, pszichológus, szociális munkás, ápoló, szociális asszisztens, hospice szakápoló bevonása elengedhetetlen. A szakmai hátteret továbbá a gyógytornász, a dietetikus, a lelkész, valamint a szükséges szakorvosi konzílium biztosítja a gyógyíthatatlan beteg számára. Legtöbb esetben a hozzátartozók lelki támogatására is sor kerül. Amit a házi betegápolásról tudhatunk


+36 30 420 46 28
info@gondozok.hu
Ügyfélszolgálat H-P: 9:00 – 17:00
Levelezési cím: 2120 Dunakeszi, Huszka Jenő utca 47. fsz./2.
Irodánk elérhetősége: 1034 Budapest, Pünkösdfürdő utca 52-54.